kakszilali Creative Commons License 2008.04.25 0 0 5201

Ha a dízelek fogyasztását így megbeszéltétek, engem érdekelnének az 1.6-os  benzines hasonló tapasztalatai. Van valakinek ilyenje? Vagy mindenki gázolajat cipel? Átadáskor figyelmeztettek, hogy az első ezer km-en 10 liter felett lesz a fogyasztás, utána vezetőtől függően akár 8-ra is lemehet.

Namost nekem 650 km lett az első tankkal, és még kiírta, hogy 80km-re elég a nafta, emellett 8.5 literes átlagot számolt a gép. Ez 2/3 rész budapesti forgalom a többi országút vegyesen. Légkondi ha kellett ment folyamatosan.Oké nem mindig gyorsulok mint Fittipaldi, de azért szeretem ha húz a motor.

Akkor számíthatok arra, hogy ez bejáratás után kevesebb lesz, ha ugyanígy vezetek majd? Az sem baj ha így marad, én már ezzel megelégszem,attól féltem hogy még 500 km-t sem megyek egy tankkal. Ahhoz képest meg királyság. Ámbár az előző autóm gyári fogyasztási adata is 9 l felett volt városban én meg sosem mentem 8 l fölé. Inkább 7- 7.5 l volt.

Más. Nem szeretem ezt az állandóan égő világításosdit. Ha rajta a gyújtás világít a tompított vagy a helyzetjelző mint a karácsonyfa. Tűző napon bp-en.Minek? Ki lehet ezt iktatni valahogy? Én vagy csak a szervíz?

Köszi.