BZoltan
2008.04.24
|
|
0 0
4141
|
"a több ember több élelem szükségletén ha jól lecsupaszítjuk. Nincs értelme tovább ragozni."De van... ugyanis ezt a maszlagot kajáltatja velünk a technomániás vegyiparban úszó nagypolitika már sok-sok évtizede...de a helyzet nem sokat javult. Értsd meg végre, hogy a nyugati típusú társadalmak mezőgazdaságainak a termékei _NEM_ a fejlődő országokat eteti, hanem az egyre jobban elhízó gazdag világelitpazarló életmódját szolgálja ki. "az 1960-as évek elejei hektáronkénti 1,4 tonnáról hektáronkénti 2,7 tonnára nőtt 1989-91-re."Roppantul érdekelne az így elért hozamtöblet beltartalmi értéke és a károsanyagtartalma is... de gondolom ezeket az adatokat nem ugyanaz a lobbi doboltatja. "Azt látom, hogy hittel biogazdálkodsz és ezt tisztelem. "nem gazdálkodom bio... és legfőképp nem hittel. Világ életemben a természettudományokban hittem ilyen területen. Én pont azt mondom, hogy a kép amit te látsz az messze nem a teljes kép, csak egy fényes, csillogó részlete... ha hátrébb lépsz és jobban megnézed azokat a dolgokat amikre rámutattam akkor te is látod, hogy gáz van ezzel a hozamnövelősdivel. |
Előzmény: Chess (4140)
|
|