Atis44 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 4139
Egyet tudok veled érteni abban, hogy ha az ember nem bort csinál a szőlőjéből hanem csak a termését eladja el akkor majd hülye lenne hozam korlátozni, amennyi terem annyi terem, mert nem fizetnek a minőségi szőlőért úgy szem többet. Nevetséges volt a 2007-es felvásárlási ár is 18,7° os ért 80Ft kaptam és leadtem 20q, de ha lett volna 20,1° akkor is csak max 100 ft. És azért mennyi termést kellet volna legornom? Nem is beszélve arról, hogy 2006 ban csak 65ft fizettek érte leadtam 28q és csak16,9°-os volt, de még így mindig jobban jártam mint 2007-ben. Én csak saját magamnak meg apámnak, amit meghagyunk azon végzünk fürtválogatást annak a 200 liter bornak.

Ha megfizetnék a minőségi szőlőt akkor megérné a cukorfokra menni, de ha csak ennyit fizetnek érte nem éri meg.

Az emberek nagyrésze aki 600-1200 ölig termel itt nálunk az mind szőlőként adja el egy kis mellékes kiegészitőnek téli tüzelő miatt foglalkozik szőlővel. És ők nem is fognak soha szerintem hozamkorlátozni, mert részben függnek a szőlőtől.

Megjegyzem ezt is 4*-re fizetik ki és még az utolsó részletet még át se utalták.
Előzmény: Törölt nick (4138)