cypress. Creative Commons License 2008.04.24 0 0 5368

IL

,Jöttem a kérdésekkel.

Remélem le bírom írni amég alszik a lányom.:-))

Megnéztem az összes képet,az ideit is mostmár.

1))Jó a "fóliasátrad" vagyis üvegházad.,

Mi is szeretnénk fóliasátrat,oda ahol az előző tulajnak is volt.(Sajnos azt képesek voltak az orrunk előtt felszedni")

Szóval nézegettük a képeket és úgy döntöttünk,hogy mi is ilyen üvegházat csinálunk és nem kimondott fóliát.A lakásfelújításkor kicseréltük az ablakokat,így van 24db régi ablakszárnyunk,remélem sikerül vmit belőle összehozni.A képeket nézve azt mondta a párom,hogy menni fog neki.Esetleg van ezzel kapcsolatban vmi tanácsod,hogy mindent ugyanígy csinálnál rajta vagy esetleg vmit másképpen(alacsonyabb,magasabb,szélesebb,ilyesmikre gondolok.)?Mi volt a nehéz része,vagy a könnyebb,mire figyeljünk nagyon?És jók lennének az ablakaink ilyen üvegháznak?

2))Üvegházi palánták:

Néztem a képeken a dátumokat így nagyjából azért vmi lejött a dologból,de biztos ami biztos kérdezem:-)

Mi az amit  magként szórsz ki az üvegházba? És azt mikor teszed(hónap)?

3))Amit az üvegházba szánsz palántát(paradicsom pl.) annak a magját mikor veted el, hol tárolod az üvegházba kerülésük előtt és mikor teszed ki az üvegházba?

4))Amit a kertbe szánsz palántát(pl.paradicsom,paprika) annak a magját mikor veted el,

hová veted,hol tárolod még ki nem kerül a kertbe,mikor teszed ki a kertbe,szoktad őket szoktatni?

(Esetleg az összes magot egyszerre teszed el csak amelyik az üvegházba megy előbb kimegy,a többi pedig később kerül a kertbe?)

A paprikaelárasztós kép nagyon jó(14-es).Ezt fogom alkalmazni(már ha megmarad vmi palántám a "fakockámban":-) )

5))A 27-es képen található fa szederfa vagy eperfa? Mert ez nálunk állandó vita tárgya:-)))Én nagyon szeretnék egy ilyet. Imádom!! Merre kapható szerinted csemete?

39-es képről jutott eszembe,hogy tavaly mit összeszerencsétlenkedtem,mire beraktam az a sok másfél lityis üveget a földbe. Ráadásul mind megtört+lekonyult,meg stb..Mostmár tudom miért: Nem vágtam ki  az alját(vagyis tetejét :-S Én marha:-))

6))A 78-as képen(is) látom,hogy vannak fél lityis üvegeid a földben,de az a talpán.Ez vmi bogárcsalogató? Vagy mire jó?

7))Mi az amit ősszel el lehet vetni(nem fagy ki) és így tavasszal jó korán kikel már?

Ezek közül mire "illik" fóliaalagutat tenni?

Fóliaalagút alá mikor kezdesz,szoktál és mit ültetni?

8))34-es képen látok mogyorót.Nekünk is van egy hatalmas bokor. Viszont tavaly egy aaz egyben a mókusoké volt a termés,mert fogalmunk sincs mikor mit kell vele csinálni.Mikor érett,mikor kell leszedni,stb...Írnál pár sort róla,hogy idén mi is ehessünk mogyorót? :-)

9))A 23-as képen látom,hogy az ubi le van fóliázva. Ez már októberi kép. A fagy ellen fóliáztad? És októberben még volt uborkád???Vagy teljesen félrenéztem...?:-)

Hirtelen most ennyi lenne.Már ezt is 4 napja leírtam papírra,de egyszerűen nem jutok az írásig el.Hébe hóba olvasok,de még az sem megy rendszeresen.Pedig a kertbe már vagy 1 hete ki sem tudok menni,akkora sár van.A krumplim kimaradt az ültetésből még és annyira bosszant,hogy nem bírom elültetni az idő miatt.Alig várom már,hogy 1-2 napig ne essen és mehessek a kertbe...

Nos,előre is köszi a válaszokat.Tudom túl sokat kérdeztem:-)))Bocsi érte.

Előzmény: il1321 (5326)