Hadd kérdezzem meg hogy mennyi 2-3 ezer forintos borod van?
A hozamkorlátozásról ugyanaz a véleményem, mint a faludbelieknek(ez hol van?), itt is tökmindegy hogy mennyi a szőlő, az ár ugyanaz,n legfeljebb a cukorfok miatt számolnak, de az is csak 1-2 forintot ér, majd bolond lesz a szőlősgazda hozamkorlátozni, hogyha szüretkor a feleannyi szőlőért is ugyanazt a kilóárat kapja, mint a duplaannyiért. A 99-es és 2000-es évjáratban én is csináltam hozamkorlátozást, le is palackoztam a bort(egy 99-es palack még mindig van az egyik cimboránál), csak aztán a piac meg a milliós veszteség lehűtötte a lelkesedésemet. Örökös kifogás az ár meg a származási hely.....pláne kapcsolatok nélkül.....de talán erről a Köpcös Zoli többet tudna mesélni.
Mindig vettem Áldozói Zöldveltelinit(a boristenfórumon magasztalták) az összehasonlítás végett, de aztán arról is letettem, teljesen fölösleges 1000 Ft-ot kiadni egy üveg olyan borért, amilyen nekem is van minden évben 40-50 hektó. Persze ettől függetlenül a mai napig csinálok hozamkorlátozott szőlőből bort, de kizárólag saját részre párszáz palackkal, mert eladni nem lehet.
A Szemelt Rizlinget meg hagyjuk, gyanítom, hogy nem a bor adja el magát, hanem azért veszik mert Szeremley.