pinotnoir777
2008.04.24
|
|
0 0
4136
|
A jéghegy meg a jéghegy csúcsa... Ez a világon mindenhol így van. De itt még a csúcs és a csúcs alatti régió nincs eléggé kielégítve. Tudom hogy sokan a gagyit veszik pedig van pénzük. De azt is nézzük mi volt 20 éve meg tíz éve: sok-sok nagyságrenddel több a jó bor és ezek el is kelnek, ha valóban jók és egyediek. Az én falumban is mindenkinek ez az érvelése: "úgyse veszik meg drágábban a bort, csak 200 Ft-ot jó, ha adnak érte". (persze a hozamkorlátozás említésekor szinte keresztet vetnek vagy bolondnak néznek. Ugyanabból az eddig ismeretlen faluból nekem és egy helyi születésű barátomnak is van olyan bora aminek 2-3 ezer a polci ára és sok étteremben 5 ezer fölött szolgálják föl. De ezt el sem mondom a helyieknek mert el sem hiszik, lila ködnek tartják. Pedig nincs semmi hókuszpókusz vagy űrtechnológia...és nálunk még azt sem lehet mondani hogy valami impozáns falu vagy borvidék név lenne a címkén ami viszi a bort, a teljes ismeretlenségből kell kinőjünk. De leírtam neked egy számot, a 300.000-es Szemelt Rizlinget. Még sok hasonló nagy brand van, pedig azok tucatborok. És a 1000-3000 Ft-os külöldi borok előrenyomulása pont azt jelzi, hogy az amúgy lokálpatrióta magyar borpiacon igenis hiány van, sok az átverés, lehúzás, kevés a valódi érték, főleg jó áron. |
Előzmény: Törölt nick (4133)
|
|