halkergető Creative Commons License 2008.04.23 0 0 61

1./ Elbeszélsz mellettem! Teszek még egy kísérletet. A számok csak példaként vannak, az IRL adatot nem akarom ide beírni.

Van egy területe, legyen a neve Bürgözdpusztai kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területnek jelölt terület. A 45/2006. KVvM. rendeletben ehhez a területhez tartozott 200 helyrajzi szám.

E helyrajzi-számos parcellákat szakértők választották ki, és a szakértői vélemények alapján a természetvédeli igazgatás a számokat rendeletben rögzítette.

A területre illetékes Felügyelőség a Földhivatalnál 90 hrsz-os parcellára rendelte meg a tulajdoni lapra való bejegyzést.

Szakértők véleménye alapján lett a 200-ból 90? Milyen lehet az a szakértelem, amely több, mint 50 %-os hibával dolgozik?

Vagy nem szakértői vélemény alapján? Akkor meg ki döntött, hogy melyik 110 maradjon ki?

És miért én kerültem be, és miért nem én maradtam ki?

Ki dötött erről? Ki merészelte felülbírálni a miniszter által kijelölt 200-as listát, és redukálni 90-re?

Hol van a miniszter rendelete, hogy a 200 helyett csak 90 lesz?

E témában hirtelen csak ennyi a kérdésem van.

2./  "Az Államnak joga van néha a polgárai feje felett intézkedni, viszont kötelessége, hogy erről utólag értesítse őket."

Persze, joga van néha, igen különleges helyzetben, vészhelyzetben, háborús helyzetben, vagy hasolók esetében. Meg a diktatúrákban.

De ebben az esetben a nincs vészhelyzet, így aztán a polgár feje feletti intézkedés sem és az utólagos értesítés sem elfogadható. Akár tetszik ez az állam képében tetszelegni akaró természetvédelemnek, akár nem!

És ne csodálkozzon az államjátszó zöldhatóság, ha egyes polgár él a morgás jogával. Netán még más eszközzel is.

Érted-e?

Folytatom majd, mert nem akarom, hogy elszálljon a hsz.

Előzmény: csapó (59)