Én nem nagyon akarom tovább részletezni már a dolgokat,mert csak vita van belöle.Eddig is a kérdésekre válaszoltam,de ha nem úgy válaszolok,ahogy elvárják,akkor megy a szitkolózás.Válaszolok még a kérdésekre,de aztán én lezártam a témát.Nem várom,hogy bárki is megoldja az én problémám.Én csak érdeklödtem a Waldorf után,hogy hogy is van pontopsan,mert szerintem boldogan is lehet jó eredményeket elérni,mint ahogy az itteni emberek is hasonló rendszerben tanulnak,és a végén mégis szuperjó egyetemeken végeznek szuperjó tudással.Bizony,el kéne döntenem,hogy mit is akarok,éppen ezért erdeklödtem pl az iskola után,mert nekem ez egy fontos kérdés,és ha úgy látom,hogy nekem nem tetszik otthon egyik iskola rendszer sem,akkor inkább maradok.Lehet,hogy nekem nehéz itt,de a gyerekemnek jó,és az fontosabb.+En is megjártam sok országot(nem túristaként),és tudom,melyikek azok a helyek,ahova nem mennék,és melyikek azok,amiket fontolóra vennék.Viszont belefáradtam a külföldbe,ezért akartam felmérni a terepet,hogy milyen is otthon.Ez nem azt jelenti,hogy megyek is,egyenlöre csak feltérképezem az otthoni helyzetet.A férjem izlandi,és természetesen van beleszólása a gyerekünk életébe.Izlandi létére ö sem szeret itt.Sok ide született embernek is komoly nehézségeket okoz az itteni éghajlat és a téli sötétség,az állandó jellegü szélviharok(megjegyzem,pl most télen minden másnap 100-150km/h-s szél volt),a rövid max 15 fokos tél...Sok a depressziós izlandi ezek miatt a dolgok miatt.Ö mondjuk nem depressziós ettöl,de el tudna viselni egy jobb klímájú helyet.Én semmit nem tervezek a férjem nélkül,max átmeneti megoldásként lehetnénk külön rövid ideig.
Iskolában nem tudok tanulni tovább sajnos,mert akkor nem kapnám a havi pénzem,és kölcsönt meg nem engedhetek meg magamnak.Viszont tanulok így is.Az internet teli van jobbnál-jobb CNC-s anyagokkal,amire normálisan állandóan továbbképzésekre kellene járni,de ez mind fent van a neten szuperjó tanító könyvek formájában.