celsius_
2008.04.23
|
|
0 0
536
|
Üdv mindenkinek!
Eddig csak olvastam a fórumot, de mivel engem is érintett a teraszfellépős téma szeretném kifejteni a véleményem.
Újlakás vásárlásakor ugye az ember igazán csak a tervrajzra és a műszaki leírásra hagyatkozhat. Nem vagyok szakértő de feltételezem, hogy egy földhivatalhoz és más hivatalos szervhez benyújtott tervrajz meg kell feleljen a hazai és nemzetközi jelölési szabványoknak. Az általam megvásárolt lakás tervrajzán csak a lépcsőházban van feltüntetve szintkülönbség - a lépcsők.
Ezek után azt gondolom, hogy az eladó vagy már eladáskor tudott erről a szintkülönbségről és elhallgatta vagy építés közben jött rá, hogy hibás a tervezés és kényszerből választotta a számára veszteséget nem jelentő megoldást figyelmen kívül hagyva a vásárlók érdekeit, csak épp hogy azt nem mondta "Ez most így sikerült - majd meglátod ez is jó lesz neked kedves laikus Vevő".
Mivel ezek a lakások igen nagy értékűek úgy gondolom, hogy ez a magatartás felháborító és elfogathatatlan. Egy jogállamban élünk - előbb vagy utóbb ezért felelősséget kell vállalnia az eladónak, a kérdés az, hogy ezt magától megteszi vagy majd a törvény kényszeríti rá.
Elnézést kérek a hosszú hozzászólásért.
|
Előzmény: Gyugyo302 (534)
|
|