"Amióta láttam néhány Blu-ray filmet, nem sok kedvem van a DVD-khez."
Ez rendben is van - de kevesebb, mint száz kiadványból választhatsz. Sokat filóztam mostanában ezen a kérdésen. 6-7 éve dvd-zek, többszáz példányom van, és eléggé naprakész vagyok a megjelenésekből, meg ismerem is kicsit a körülményeket. A következőre jutottam. BD-ben jobbára B és C kategóriás filmek jelentek meg eddig, jórészt a friss alkotásokból. És nem sok. Még nyugaton is csak néhányszáz bd kiadvány kapható, és ahogy látom nem is nagyon törik magukat a kiadók egy bd cunamira. Arról nem is beszélve, hogy én pl egy párszereplős, párbeszlédes drámát nem is vennék meg bd-n, mert semmi értelme. A bd ereje az A kategóriás látványfilmeknél illetve animációs meg koncert felvételeknél mutatkozik meg, ahol a tömörítettelen hangnak is van jelentősége. Ezekből szinte nincs is (ha belegondolok, mennyit kapacitálták Lucast, hogy kiadja végre dvd-n a SW klasszikus részeit...). Szóval, nem tudom a kiadóknak mennyire lesz érdekük a magyar piacon bd-ken kiadni a régebbi produkciókat, ahol a legsikeresebb kiadványokból is csak pár ezer ment el dvd-n is. Arról nem is beszélve, hogy szerintem az árak sem fognak akkorát zuhanni, mint a dvd esetében. Az emberek nagyobb hányada a turkálókban vásárol filmeket, vagy letölt, soxor azt is csak divx-ben, nem olyan dilis, hogy hozzám hasonlóan akár 20-30 ezret költsön egy díszdobozos kiadványra. Így nem várom a bd rohamos elterjedését nálunk, a kígyó így meg a farkába is harap, mert ha nem megy a piac, a kiadók sem törik magukat.
De tamáskodom a full hd-s tévéadásokkal is. Nagyon kevés valódi full lesz még egy ideig, ha meg felskálázott, normál felbontású adást nyomnak, megint csak nem sok értelme van a full hd-s tévének. Ez olyan, mint a sztereo tévé, a készülékekben jóval előbb benne volt a szolgáltatás, mint ahogy az a forrásban megjelent volna.