A MME a saját érdekein kívül kinek az érdekét képviseli, ha már érdekképviseleti szervként is szerepel?
Az pedig, hogy a méhészekkel, vadászokkal egyeztettek, az nagyon szép és jó, csak éppen mi az értelme?
Ugyanis attól, hogy valaki vadász, vagy méhész, még nem biztos, hogy földtulajdona is van a Naturának jelölt területen. Talán a tulajdonosokkal kellett volna egyeztetni, és nem a földet csak átmenetileg használókkal.
Azt elhiszem, hogy az előkészítést feladatát a környezetvédelmi kormányzat odadobta a MME-nek, de a következményeket a kormányzatnak kell állni, és a kormányzatnak kell jótállni a tulajdonosok felé. Az MME-t esetleg csak áttételesen büntetheti a "zöldhatóság".
Amúgy meg egyelőre csak azok a földtulajdoosok lázadoznak, akik valami egyedit akartak tenni a földjükön, és ehhez nem kaptak hozzájárulást. Majd akkor kapnak a fejükhöz, ha kihirdetik a korlátozásokat.
Majd ha az erdőtulajdoos megtudja, hogy egy letört ágdarabot sem hasznosíthat, vihet haza az erdejéből.
Vagy netán az lesz a szabály, hogy nem permetezhetem a gyümölcsfákat, ami aztán nem is fog teremni sem, mert még virágzási időben elvisz mindent a monilia.
Az így elértéktelenített területeket majd könnyű lesz valakiknek felvásárolni. Aztán majd ésszerű nagyságra visszacsökkentik a Naturát, és a bennfentes, aki a földet felvásárolta, jól jár.
Ezt nem csak én tudom utólag kikombinálni, valószínű, hogy az MME kulcsfigurái ezt előre kigondolták, azért sikeredett a Natura ilyenre. :(((