az alacsony GI-s kaja akkor is szuper ha tök egészséges az ember :) (ld. ha megnézed őket akkor rájössz, hogy ezek általában tök egészséges kaják is... pl. Hajdina, bab, lencse, TK cuccok stb. stb.)
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy mihelyt kimondták, hogy diétáznom kell, kényszeresen ehetnékem volt... majdnem bediliztem, ha várnom kellett 1,5 órát a cukormérésig ami alatt nem ehettem.... (a kötelező diéta előtt nem volt ezzel semmi gondom:))))
Praktikus nasi: zellerszár, vega felvágott sajttal (a felvágottban minimális a CH viszont növényi fehérje adalékanyagok nélkül), uborka...
Ja... édesítőszerek: terhesen nem kéne... tényleg nem. A legtöbb kifejezetten TILOS terhesen... (nem bizonyított, hogy okoznak-e magzati károsodást... de van olyan aminél azt hiszem egyenesen bizonyított...). Stevia. Azzal nincs gond - max. drága. (Én mondjuk évek óta nem rakok semmi édeset a teába/kávéba így ilyen gondom nincs plusz mintha a Metformin is visszafogna, azóta nem gyilkolok annyira az édességért...).