BZoltan Creative Commons License 2008.04.22 0 0 4089
és szerinted erre az a megoldás, hogy a vegyszerekkel jellegtelenné tesszük a halott és mérgezett földön nevelt tartalmatlan és üres szőlő amúgy is csapnivaló borát?

Nekem meggyőződésem, hogy a helyi fajtadiverzitás és az élő termőföld adta egyéniség lehet az ami miatt az ami miatt mégis a 2000 forintos magyar bort veszik le a polcról és nem az egyenízű pancsolt 800 forintos újvilágit.

A minőségi bor amúgy évszázadokon keresztül egy szűk fizetőképes rétegnek készült... miért gondolod, hogy ez megváltozott.

Száz évvel ezelőtt is a napszámos kapta a lőrét ami a kipréselt törkölyt vízzel felöntésével készített bor jellegű italt jelentett. A vincellér kapta az ennél már jobb minőségű, de még mindig vékonyka bort és a gazda asztalára került a minőségi anyag.
Előzmény: Atis44 (4088)