Szia!
Én általában egy kis darab sajtot ettem ilyenkor, vagy egy diab. kekszet, amiben van ugyan CH, de elég kevés és lassú. Ja, és én light colát ittam... valahogy úgy éreztem, mintha így jutna be kaja...:o)
- Hogy számoljátok ki pl. hogy egy adag borsólevesben(amiben galuska is van) mennyi szénhidrát van?
Leméred, hogy összesen mennyi zöldborsót, mennyi lisztet és sárgarépát teszel a levesbe. Azt is leméred, hogy mennyi lisztet teszel a galuskatésztába. Aztán ha kész a leves, akkor megméred, hogy az egész mennyi liter vagy dl és amit kiszedsz az mennyi és csak osztani/szorozni kell a levesben lévő össz CH mennyiséget... A galuskát pedig kiszámolod, hogy mennyi db-ot csinálsz (ezt menet közben, ahogy csinálod a galuskákat egyszerűen számolod), azt már tudod, hogy mennyi lisztet tettél bele, annak a CH-ját elosztod a galuskák számával és megszámolod, hogy hány darabot tettél a tányérodba. :o).. a nagy matekozás után tutira megéhezel ;o)
Persze ezt nem kell az egész terhesség alatt csinálni, hamar belejössz és már ahogy a tányérba nézel tudni fogod, hogy kb. mennyi benne a ch.
- Nem okoz ez a diéta túl nagy pangást a testsúlyban? Vagy esetleg csökkenést?
Én a második gyereknél fogytam 10kg-ot, de a gyerek 3500g lett. Persze én több mint a kétszeresed voltam :o)
A másodiknál egyáltalán nem fogytam, hanem híztam. Igaz nem sokat, összesen talán 6 vagy 7kg-ot.
Csakegysokadnick írta itt pár hozzászólással lejjebb, hogy ő pl. kifejezetten hízott a tökéletesen betartott ch diéta alatt :o)
S.