T.Iceland Creative Commons License 2008.04.22 0 0 4451

Az USA-ban az iskolai problémákkal teli van a sajtó.Méghe csak verekedések lennének,de tömeggyilkosságok.Semmi pénzért nem vinném oda a gyerekem.Köztudott,hogy iszonyat magas a bünözés ott,a gyerekrablásoktól kezdve az iskolai lövöldözésig,és gyilkosságokig minden van.

Azt én sem értem,mért tanulnak itt ilyen lassan írni-olvasni,és az is igaz,hogy a kompjutereznek a gyerekek,de azt nem vettem észre,hogy ez befolyásolná az izlandi írás-olvasást.Egyáltalán nem.Itt a tv-ben sem szinkronizálnak.Az én fiammal teljesen el lehet beszélgetni angolul,minden mesélye angolul van dvd-n is,pedig itt a hivatalos nyelv nem angol.És a barátai ha átjönnek,angolul beszélnek velem 6 évesen totál.Szerintem ez naggggyon nem rossz.Egyáltalán nincs eltorzulva az angoltudásuk sem.Már gyerekkorban van egy hatalmas alap,és késöbb meg tanulják is.Itt még a kukás is beszél angolul,nem ismerek olyan embert,aki nem.Azért Ezt Mo-ról nem mondhatom el.Számtalanszor szégyenltem magam emiatt,hogy a férjem egyszerüen sehol sem tudta magát megértetni otthon.Mondjuk boltban,barátok között.Sehol senki semmit...Talán majd most az újabb generációk.Egyébként a lassú kiskori tanulás ellenére mint írtam,mikor a szakmát tanulják,sokkal jobban a lényeges dolgokat veszik rengeteg gyakorlattal,és szerintem mire felnött fejjel végeznek itt,sokkal jobb tudással jönnek ki az iskolából.Nekem az iskolai rendszerrel nincs bajom,csupán nem tudom megszokni Izlandot.

Előzmény: noaaa (4449)