T.Iceland Creative Commons License 2008.04.21 0 0 4432

Néha egyik téma vonzza a másikat,nem tudjuk elkerülni az offolást teljesen.

Én minden véleménynek örülök,pont ezézrt kérdeztem,hogy mi a jobb otthon,mert én nem tudom.Örülök,hogy van olyan vélemény is,hogy a hagyományos sulik között ia van jó,ez is reményt ad.Nekem tetszik az,hogy a Waldorfban olyasmi rendszer van,mint itt,mert látom,hogy jó,bár nem tudom,hogy a Waldorf mennyire lassabb a többi iskolához képest.Viszont ha a gyerekek stresszmentesen bírják a másikat,akkor az is jó.Igazából olyanok szúrtak szemet,hogy hallom a híradóban,hogy az iskolában tanárverések vannak,meg valaki itt írta,hogy egy gyereket pofán rúgtak,és a tanítónéni ott állt,de nem mert szólni,és hogy a Waldorfban kevésbé van agresszió,jobban arra nevelik öket,hogy egymást szeressék.De pl az én fiam jó képoességü,lehet,túl lassú lenne neki a Waldorf,nem tudom,bár a jó képessége mellett lusta is. :) Vagy pl azt is furcsálom,hogy konkrétan hallottam,hogy a hagyományos suliban 4.-ben tanulnak 2 ismeretlenes egyenletet,ami nekem csak szakközépben volt anyag.Ezt viszont teljesen feleslegesnek tartom.Szk-ben úgyis újra fogják tanulni az egészet az egyenletektöl.Én azt gondolom,hogy az itteni rendszer azért jobb,mert minden gyerek a képességei szerint halad,mint a Waldorfban,tehát nem kell kockákat rakosgatnia 6 évesen,viszont ha gyengébb képességü,akkor is tud eredményesen tanulni,és akkoris bejut az egyetemre.

Engedjétek meg,hogy még egy kicsit offoljak!Muszály reagálnom a drogos témára.Nem tudom,mi a helyzet Dániában vagy Norvégiában,de azt tudom,hogy itt 18 éves kor alatt be sem mehet senki szórakozóhelyre (én 14 évesen discóba szöktem),és 21 év alatt nem vehet senki alkoholt(azt meg már kiskoromban kezdtem,ha szüleim leküldtek,de 14 évesen már magamnak is vettem sutyiban)Itt ez lehetetlen.Itt sosem hallottam drogproblémákról az iskolákban.Én úgy tudom,hogy ez a rendszer van egész Skandináviában.Viszont ami igaz,az igaz,rengetegen szülnek fiatalon,és egy nönek van 3-4 gyereke 3-4 férfitól.Az is igaz,hogy a felnöttek nagyon tudnak inni bulikon,ebbe beleértve a 50 éves mamát/anyukát is,aki úgy besörözik otthon,hogy végighány mindent.Olyat is csak izlandiaktól láttam,hogy az egész repülö be volt rugva,és másztak a székeken át,mert ingyen volt a sör,a sztuárdesz meg velem röhögött rajtuk.Viszont nincsenek ilyen alja kocsmák,olyat csak otthon láttam.És drogot is otthon láttam közelröl rendszeresen szórakozóhelyen,nem itt.

Egy szó mint száz,köszönöm az ötleteket,szétnézek Györben,hogy még milyen sulik vannak,bár én nem hallottam semmilyen különösen jó iskoláról sajnos.