Akka81 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 4050

Szerintem nem off.

Az sem jó irányú folyamat, hogy a szabadforgalmú kategóriákból tünnek el a szerek. Viszont még ennél is rosszabb a szerek-hatóanyagok teljes eltűnése, amikor már egy kategóriában sem lesznek megtalálhatók. Ha ez a trend folytatódik, lassan tényleg csak a csalánlé marad. S nemcsak a kiskertekben lesz baj, hanem a nagy termelőknél is. Sokszor írtam már, de azért még egyszer: nem hiszem, hogy napjaink mg. problémáira (csökkenő terület, növekvő népesség, új kártevők-kórokozók stb.) a csalánleves-nehasználjunkműtrágyát-leanemesítettnövényekkel technika lenne a válasz. Mert ez már nemcsak arról szól, hogy lesz-e kiskert, vagyhogy lesz-e munkája a termelőknek. Hanem arról is, hogy lesz-e gyümölcs, szőlő vagy épp búza elég.

Mindig azt mondom: nem kell pl. a kukoricában beltenyésztett hibrideket használni; tessék nyugodtan visszatérni a szabadelvirágzású fajtákra. Nem kell műtrágyázni, nem kell védekezni a kukoricabogár ellen stb. Tessék megcsinálni! Igen, meg lehet. Lesz biokukorica meg biobúza. Csak aztán ne tessék sírni ha termett 1 tonna hektáronként, és nem lesz kenyér a boltban...

De visszatérve: igazad van abban, hogy ez sokak kedvét elveheti a kiskertektől, meg egyáltalán a termeléstől. Ezért írtam hogy remélem nem ez a cél. Mindenesetre bízom abban, hogy az illetékesek képesek felelősen dönteni; mert ha a tervek megvalósulnak, komoly bajban lesz a mezőgazdasági termelés...

Üdv

Előzmény: Amphenol (4047)