T.Iceland
2008.04.21
|
|
0 0
4427
|
Igen,a helyzet ksz.r,de ettöl még nem kéne olyan iszonyatos tananyagot megtanulni általánosban,és nem kéne 2 féle érettségivel meg örületes felvételikkel elvenni sok gyerek esélyét,és ennek semmi köze a pénzhez.Én ezért örültem,hogy rákadtam a Waldorfra,mert nagyon hasonlít az itteni rendszerhez.Itt úgy van,hogy kisebb korban lassú,de a 8-12. osztálban,ami már szakközép,és szakmát is tanulnak,az már bekeményít,és nagyon jó szaktudást ad.Ezt saját tapasztalatból mondom,mert az a tudás,amit én kaptam a magyar szakközépben,és egy barátnöm tudása itt,-aki ugyan azt a szakmát tanulta-összehasonlíthatatlan.Ök tanulták azt,ami fontos ahhoz,hogy a szakmáját jól végezze,a legmodernebb technológiákat is beleértve,míg mi tanultuk otthon a sok számolást,amit azóta se kellett sohasem használnom.Szóval a végeredmény az,hogy nekik itt van gyenge általános,a végén mégis nagyoibb tudással végez,mint mi,akiknek iszonyú anyag volt már gyerekkorban,de aztán a végsö tudás mégis rossz.Én nem tudom,hogy ez az ország pénzügyi helyzetén múlik e,vagy csak egy rosszul megtervezett rendszeren,de szerintem a 2. |
|