Sziasztok!
Én is végigolvastam elég nagy részt a fórumból.Van sok érv-ellenérv.Nekem is tetszik a Waldorf iskolai rendszerben sokminden,és valami nem.Ami viszont engem is nagyon érdekelne,hogy ez az iskola mennyire készít fel az emelt szintü érettségire.Én Izlandon élek.Az északi pedagógia hasonlít a Waldorfhoz sokmindenben.Lassan haladnak,a betüket is ugyan ilyen lassan veszik,nem egyforma ütemben haladnak a gyerekek az osztályon belül,a fiam elsös,de osztæalyzat nem volt,se fekete-piros pont.Hetente kapnak egy értékelést inkább csak szavakban,de ha minden rendben,akkor mosolygós arc van minden bekezdésben.Itt is fontos,hogy a gyerek szeresse a tanítót,nem hordják le öket.Nagyon játékosan tanulnak.A gyerekek szeretnek iskolába járni,nincsenek túlstresszelve.Az én problémám csak az,hogy nem tudok Izlandon élni,és szeretnék hazaköltözni.Otthon viszont a hagyományos iskolákat nagyon stresszesnek tartom,túl sok az anyag,föleg a felsösöknek.Ezenkívül,ahogy itt is írták durvák a gyerekek,csúnyán beszélnek,dohányoznak,akár drogoznak is,bántják egymást.Ilyen helyre nem akarom iratni a fiam.Nagyon tetszik sokminden a Waldorf rendszerben,de az aggodalmam,hogy nem ad elég tudást a magasabb szintü érettségihez,akkor viszont nem mehet a fiam jobb egyetemre,és ezzel el is vágtam a jövöjét.Nagyon gyorsan fejlödik a világ,és az elvárások is gyorsan nönek.Már most is szinte lehetetlen jó diploma nélkül létezni,akkor mi lesz 15-20 év múlva?Én a fiamnak boldog,stresszmentes,igazi gyermekkort szeretnék,de ugyanakkor fel is szeretném készíteni a leendö egyetemre.A kérdésem az lenne,hogy ez a Waldorfban megvalósítható e,vagy létezik e ilyen iskola Mo-n?
A másik kérdésem pedig az lenne,hogy tud e valaki infót a györi(töltéstavi) Waldorf iskoláról.Milyenek a tanítók,van e megfelelö mennyiségü szaktanár,mennyire lepukkant,vagy szép?