Azért a hitelt illetően egy kicsit árnyaltabb a kép. Nem akarom védeni a beruházót, ők is nyilván megérik a pénzüket. (Pl. Ernő, Ernő, ha csak ré kell nézni, elromlik a teljes napunk. Lehet, csak szerencsések voltunk eddig, de nála bunkóbb emberrel még talán se én, se a feleségem nem találkozott életében. Nem tudom, ez munkaköri kritérium-e vagy véletlen.)
Viszont az azért furcsa, hogy az OTP azonnal utalt a használatbavételi után, talán két napig se tartott (V. ütem), és ha jól tudom, a gondok csak az ERSE Bankos
hitelekkel voltak és vannak. Pedig elvileg ők a finanszírozó bank. Valamin nagyon
összeveszhettek a BYL-lel, de ha annyira nem lett volna valami rendben, ami egy
Banknak MUSZÁJ a hitelezéshez, akkor az OTP se utalt volna, legalábbis így képzelem.
Persze az OTP-t se akarom védeni, hihetetlenül számklavezetési költségeik vannak például, de az utóbbi időben a bankhitelekkel annyira rugalmasak, hogy az már szinte megdöbbentő. Az egész hitelezési folyamat gyorsan és emberközpontúan zajlott az elejétől fogva. Hitelelbírálás 7-8 nap, stb. Ráadásul a kiegészítő
kamattámogatású forintos lakáshitelük kategóriákkal jobb az Erstéénél: 4+2 százalék a 4,54+2,5 százalék vagy valami ilyesmi helyett, ami az Ersténél van. Ami hosszú távon kemény százezreket jelent már.