"Ugyan offtopik, de lenne egy kérdésem: ti mondtok a gyerekeknek altatót? Nem mesét, hanem a mese után altató verset, versikét, éneket?"
Nekem néha kérik még, kb egy héten 3x. Ez igazából sok 2-8 soros kis altató versecske, akkor kezdtem el mesélni amikor a nagy 1 éves volt és sokáig minden este kellett mondanom. Már ők is kívülről fújják.
Most én is kérdezek:
Szerintetek nagy hülyeség lenne, ha úgy kezdené a nagy az iskolát, hogy nem lesz íróasztala, csak egy külön polca a tanszereinek? Elsőben úgysincs házifeladat. így viszont várnék egy évet, mert a kicsi pont egy évvel később kezdené a sulit. A szobájuk maradna ugyanúgy (emeletes ágy, szekrény+ játéktárolók, most nagyon jól kialakítva), viszont a másik félszobában szeretném ha maradna a számítógép, oda kerülne 2 íróasztal nekik saját polccal és a rengeteg könyv a nappaliból. A nappaliba meg vennénk kihúzható kanapét aludni. Eddig ennek a megoldásnak számunkra csak az előnyét láttam (nyugalmas tanuló/dolgozószoba, ahol nem zavaró a tévé, a másik játéka, maradhatnak együtt játszani és aludni, stb), de amikor elmondtam ezt az ötletet másoknak, akkor mindenki hűledezett, hogy micsoda dolog, hogy az iskolát épp elkezdő gyereknek nincs saját íróasztala, tisztára mintha azt mondtam volna, hogy ezentúl nem kap rendesen enni, csak kenyéren és vizen fog élni. Tényleg ennyire létfontosságú elsőben egy íróasztal és nem ér rá a beszerzése a második osztály kezdésére?