Haspók_ Creative Commons License 2008.04.17 0 0 3924
Sziasztok,

először mennénk Görögországba, és még csak pár napja kezdtem nézegetni a netet ezügyben. Miután túljutottam az első bőség zavarán, és rájöttem, hogy több év(tized) :) kell ahhoz, hogy a lényegesebb dolgokat láthassam az országban, elkezdtem leszűkíeni a kört, átgondoltam, hogy milyen nyaralást is szeretnék, és így találtam rá Sartira, ami most a kedvencem lett.

Olyanok miatt esett rá a választásom, hogy pl. nem szeretnék olyan nagy tömeget, mint amilyenekről pl. Rodosznál olvastam, inkább nyugisabb, pihenős vakációt képzeltem, de azért nem is egy kihalt, megközelíthetetlen helyen. Nem hátrány, hogy el lehet jutni Szalonikibe vagy a Meteorákhoz, egy-két ilyen napot is szeretnék becsempészni a tengerpartos napok közé. Azt nem tudom, hogy ez kocsival/busszal egy nap alatt értelmesen bejárható távolság?

Az odajutáson is gondolkodom, egyelőre a repülő+kocsibérlés kombináció szimpatikus, de itt látom, hogy mindenki autóval megy, még kisgyerekekkel is, akkor nem kell tőle tartani...? A saját kocsinak az lenne az előnye, hogy nem kellene bajlódni és fizetni pluszban a bérlésért, meg hát ugye a pakolás... Repülővel viszont mégis gyorsabb, és az utazás helyett inkább több időt szeretnénk pihenéssel tölteni.

És aztán van még a szállás kérdése, aminek kapcsán most olvasom, hogy már január tájékán jó lett volna foglalkozni vele :), én meg szinte még semennyire sem vagyok tájékozott az ügyben... De azért reménykedem, hogy 2 fő augusztusban valahogy elfér majd még valahol Sartiban... :) Az itt repkedő nevekből párat elkapva van szerintetek remény rá? Próbáltam megnézni a linkeket ill. rájuk keresni, de nem mindenhol egyértelmű, hogy milyen is az adott szállás. Ha már megyünk, akkor fontos lenne, hogy egy emeleti, tengerre néző terasz legyen, közel a strandhoz és hogy nyugodtan lehessen aludni, távol az éjszakai élet zajaitól.

Megköszönöm, ha tudtok a fentiekhez tippeket adni.