szimizso1 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7111

Szerintem jövő héten jó lesz a hét második felében a látogatás. Okumoto is jelezte, hogy szivesen nyomna egy párat ezen a hangszeren. De Rajtad kívűl minden érdeklődőt szivesen látok. Addig "Úri" gellert kap még egy pár alkatrész, és kész a teljes csend. (remélem még ennél is jobban) Bár én már most elégedett vagyok az eredménnyel.

Szerintem mindenki -akinek ilyen elektro mechanikus orgonája van- más, és más recept alapján kell orvosolni a bajt. Ha vissza olvasnánk, akkor kiderülne, hogy már írtam az 50/60Hz problémájáról. Valójában a gerjesztett mágneses mező okozza a legnagyobb galibát itt! Bizony szarvas! konstrukciós hibák miatt gerjednek a nem kívánatos brummok. Ezeket könnyen lehet orvosolni egy műszeres szkenneléssel. Persze a kor követelményeinek akkor biztosan megfeleltek, és nem akadt olyan megátalkodott ember, aki megkérdőjelezte volna ennek a hangszernek az ilyen elfogadását. Remélem az "öreg" jó szemmel nézi a dolgaimat:-)

Topsound mester, -elmém megvilágosítója!- a megmondhatója, hogy az én csöves Hi-fim miatt makacskodtam ezzel a nem kívánatos zajjal. Az a cucc teljesen néma!

Vintage ide, vintage oda, ne adjuk fel a jel nélküli csendességet bár mennyire is öreg a ketyerénk!:-) 

Előzmény: tehtube (7110)