falkepilot Creative Commons License 2008.04.16 0 0 598

Évekkel ezelött történt, gyakran húztam át elözetes torony-engedélyt követöen az egyik MTMA-n. Minden alkalommal megadták az átrepülési engedélyt. Az egyik alkalommal egyszerüen nem válaszoltak az ismert nyilvános frekin. Próbálkoztam vagy háromszor eredménytelenül, majd vakleadásban leadtam szándékomat, erre sem volt reakció, ´s folytattam utamat. Mikor látástávolságba kerültem az MCTR-el a pälyával párhuzamban tisztes távolságban folytattam utamat, de már láttam, hogy rettenetesen szaladnak ill. biciklivel foglalják el a kiskatonák a helyeiket, majd vagy 2-3 percre rá megjelent mellettem egy MIG majdnem lepottyanva a velem tartott "lassú" sebességtöl  és azonositott. Barátságosan integettem nekik (a titkos freki hijján) de elég darabosak voltak, nyilván bosszantotta öket, hogy valahonnan odarendelték öket, mert látható volt, hogy nem akkor szálltak fel. A legközelebbi, egyébként elötte bejelentett (tehát hallották) nem nyilvános reptéren leszálltam, ahol köz0ltök velem, hogy telefonon nyomban hivjam az MCTR tornyot, mert baj van.

A torony közölte, hogy hallották az adásaimat, de nem kötelesek válaszolni, egyébként kerülnöm kellett volna, valamint hogy feljelentenek. Rátok bizom hol az igazság. Valami igazuk van, de nem háborúban vagyunk hogy ne lehessen szót érteni. A Légügynél jó volt a hozzáállás, jó magaviseletemre való tekintettel áttették a helyi rendörség hatáskörébe, ahol pénzbüntetéssel megúsztam.

Hát ennyi, üdv

Előzmény: neofrix baszmacs (597)