szimizso1 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7094

Érdekes megállapítás, és ötlet ez a felmágneseződött generátor. Erre nem is gondoltam. Méréskor sajnos a működés közbeni mágneses mezők, és gerjedt indukciók miatt nem lehetett ilyen zajokat mérni. Viszont emlékeim szerint ilyen, és ehhez hasonló jelalakokat nem fedeztem fel. Viszont én úgy emlékszem, hogy a főtengelyen vagy bakelit, vagy bronz fogaskerekek vannak. Egy forgó tengelyt meg még nem hallottam, hogy radiálisan fel lehetett mágnesezni. Legfeljebb hosszanti irányban. Persze ettől függetlenül lehet, hogy én tudom rosszul a fizika ezen részét.

Ha kapok majd, vagy veszek egy 220V-os leválasztó trafót egyszer, akkor megmérem -összehasonlítom- a mágneses térben észlelt jelalakot, és a preamp kimenetén megjelenő jelet egyszerre. Az majd biztos lesz.

Más. Beszereztem két darab 80W-os csöves végfokot. Rack kivitelűt. Semmi csicsamicsa az előlapon. Két kapaszkodó, és csavarhúzóval állítható hangerő szabályozó, meg egy mélyhang vágó van rajta. Jövő hónapban szeretnék egy saját fejlesztésű, és építésű két lezlit építeni. Hasonló minőségben mint a faragott lábú, csak ez egy kicsit "iparibb" lesz majd:-)

Előzmény: trambi (7092)