Brumi: Na látod, mostmár tudom mi ez a brumi, de eddig nem is hallottam ezt a nevet (argoból?) Tehát gyüjtő(bece)név ez azokra a mopedautokra, melyeket látok én is az utcákon Aixam, Ligier, JDM STB neveken, különböző kivitelben?!
Jó a meglátásod hátul a rugóval összenyonott szíjtárcsa közvetlenül hajtja az irányváltót
És azt első csapágyas dolgot is jól láttam?
Szerintem egy legalább 100- 125 köbcentis robesz hajtás birna a motorod erejével.
Itt a rendes robogó hajtásra gondolsz? Olyanra, mint akár a fotózott Kimco hajtvány? Ha azt tenném fel?
Tavaly nyáron, mikor először kipattant a fejemből ez az építési hülyeség, már gondoltam egy aixamra. Volt is egy ilyen az egyik kollégának, de mire rávettem volna a tüzetes átvizsgálásra, eladták. Viszont arra gondoltam, ebből nincs annyi az országban, hogy jelentős bontott alkatrészbázis, jelentősen olcsón rendelkezésre áljon.
Én mondtam a legelején, nem vagyok szakmabeli, még a hobbym se pont ez :) Nekem csak "muszáj" alkotnom. Mindíg valamit. És esetleg valami teljesen más szakmában. Most ez van soron... Én nem is kitalálom, inkább csak megteszem. Kitalálni nektek, a környezetemnek, a valósnak és a virtuálisnak kell! :) :) :)
Ezért szerintem ne csak utalj(atok), konkretizálj(atok).
Azért egy ötletem mégis van. Szedjük le a Burgmanod hengerét és a jukon keresztül egy 2x-es szorzó áttételen keresztül hajtsuk meg a fötengelyt a diesel blokkomról, amit beszerelünk az ülés alá-elé, kicsit a lábtér megkurtitásával. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Indítsam a flexem?