A legbiztonságosabb a folyékony levéltrágya : Wuxal , Folisol , Damisol stb . Ezekkel nagyon nehéz perzselni . A dózist írják a dobozon , már erős lombozat esetén lehet melni akár az előírt kétszeresére is , persze ha megfelelő termés van a fán , mert ellenkező esetben csak hajtást növeli , persze egy gyengült fa esetén ez is lehet a cél .
Aztán olcsóbb megoldás , nagyobb mennyiség esetén a vízoldható műtrágyák : wolldünger , meg egy csomó más hasonló , a neveket nem tudom , mert én nem használom .
Aztán a legolcsóbb , mikor ez ember maga keveri ki a cuccost , Káliumsulfátból , karbamidból , nyomelemekből , esetleg kalciumnitrátból ... ez fontos a csonthéjasoknak , különösen a kalciumszegény talajokon ( homok ) . De itt már észnél kell lenni a töménységekkel kapcsolatban .
Egyszer valaki kérdezte a magházrepedést , azt hiszem Flanell írta rá a választ , jól ! Annyiban egészíteném csak ki , hogy ha kevés a termés a fán akkor nagyobb esély van rá . Ez azért következik be , mert ha hirtelen megindul a termés növekedése abban az állapotban amikor a magház még nincs megcsontosodva , ilyenkor kocsonyás jellegű az állaga , akkor tudja szétrepeszteni . Ez abban az esetben a legvalószínűbb, ha kevés van a fán , és hirtelen kap egy nagy esőt . Na ezen lehet az időben adott kalciummal segíteni . De vigyázat a kalciumnitrát més anyaggal nem igen keverhető .. persze permetszerrel igen . Ezt én is mindig külön menetben adom a fának .
Na ennyit a lombtrágyákról .
Ez az eső már nagyon kellett !!!!!!!!