Hát már hogy a fenébe ne lenne magyargyűlölet ebben az ország? :o
Az úgy kezdődött, hogy a MIÉP felkiáltott, hogy "aki magyar velünk tart". Eme kirekesztő hangnemet pedig később a Fidesz vette fel. Ugyanis eme felkiáltás csak látszat összetartozást fogalmaz meg, ugyanis nem fogadja el a nemzethez tartozást úgy, hogy közben te politikailag más nézeteket vallasz. Mintha elidegeníthetetlen, küldetésszerű ismereteik lennének arról, hogy mi a magyarság (nemzet/kultúra/gazdaság stb.) érdeke. Ez jócskán elrugaszkodás a XIX. századi nacionalizmustól, ami a liberálisoktól nem vitatta el nemzeti elkötelezettségüket. Ez a kirekesztő magatartás pedig honfitársakkal szemben fogalmazódik meg, így jellemezhető magyargyűlöletként.
Továbbá képzelj el egy ember - mondjuk engem -, aki magyarnak vallja magát, aki semmi zsidó származással sem bír, mégis filoszemitának aposztrofálja magát, mert mondjuk szereti a többezer éves zsidó kultúrát, mely genetikailag nyilván nem, de neveltetésében sok zsidó emberben ott van, kisebb, nagyobb mértékben. Szerinted engem - mint magyart - ekkor mennyire fognak szeretni azok, akik szerint ők a magyarság letéteményesei? Engem valszeg jobban fognak gyűlölni, mint a zsidókat, mert még árulónak is látnak. Nos, ekkor ellenemben is megvalósul a magyargyűlöletük, mert kénytelen-kelletlen ki fog derülni, hogy ők nem a magyarságot szeretik, hanem a zsidóságot gyűlölik. S nem a magyarság önmeghatározását jelenítik meg, mint tézist, hanem csak a zsidósággal szemben meghatározottságot, mint antitézist. Azaz nincs tézisük, csak antitézisük.