Még 1* nem írom le, ha figyelmesen végig olvasod a (1844)-et mindenre választ kapsz.
Visszaolvastam a kiindulásig.
Nem sikerült megtalálnom az eredeti receptet, de én habszifonba még sosem tettem zselatint.
A zselatin nem habképző, hanem kocsonyásító anyag. Persze, ha sikerül fölfújni a kocsonya levet, még hab is lehet belőle. :o) Azt, hogy nem jött ki, pontosan okozhatta, hogy a zselatin belekötözködött a kiöntő nyílásba, aminek elég pöttynyi csomó, és már is bennragad a habalap.
Mint írtam -és nagypapi51 is ezt írta- a folyékony habalapból a nyomásos flakonból kiszabadulva a szabad levegőn lesz habbá!
Ha a flakonban nem lötyög a cucc, régen rossz! Vagy becementálódott, vagy üres. :o)
Ha sikerült leeresztened a nyomást a palackról, nem értem, hogy akkor a mungólé miért nem jött ki -illetve, mint írtam is a zselatin okozhat csomósodást, dugulást.
Sok kézi-gépi habverésre megfelelő recept alkalmatlan az összetevők miatt habszifonos reprodukálásra!
Pölö aprómagvas bogyósokat sem tanácsos csak szűrt lé formájában habszifonozni.