luckymom Creative Commons License 2008.04.11 0 0 32529

A kullanccsal kapcsolatban mindkét vakcina a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis) megelőzésére szolgál. Sajnos a Lyme-betegség megelőzésére egyelőre nincs védőoltás. (Pedig akkor talán megúszta volna a lányom és a párom is a három hétig tartó antibiotikum evészetet. Egy év különbség sikerült fertőzött kullanccsal találkozniuk. Én meg jó tíz éve még orvostanhallgatóknak bemutató alany is voltam, olyan szépen produkáltam szintén a Lyme bőrtüneteit. Szóval, ha kullancs kerül a képbe, akkor tessék nagyon észen lenni. Hetek múlva is tudni, hogy hol talált az ember kullancsot, és mikor.)

A rotával kapcsolatban nem igazán kellett gondolkoznom a saját gyerekeim kapcsán, hogy beadatom-e, ugyanis 2006 márciusa környékén engedélyezték, nekem meg a legkisebbem is már 2004-ben megszületett.

Az általad idézett statisztikával az a baj, hogy egy kórház statisztikája. Nem látszanak benne azok az esetek, akik nem kerültek kórházba. Valahogy biztos meg lehet szerezni, hogy mennyi is az összes laborvizsgálattal igazolt rota fertőzés egy évben az országban. Mert jelentésre kötelezett az orvos ennél a betegségnél.

Az Országos Epidemiológiai Központ honlapján egyébként megtalálható egy-egy rövid összefoglaló szinte az összes olyan fertőzéssel kapcsolatban, ami elleni védőoltásokról úgy általában vacillálni szoktak a kisgyermekesek. Megtalálható: http://www.oek.hu/oek.web?to=838,3&nid=670&pid=1&lang=hun A rota az első oldal alján van.

Szintén az OEK honlapján megtalálható a Módszertani levél a 2008. évi védőoltásokról. Ebben az összes kötelező oltást, a utazáshoz, munkához kapcsolódó kötelező oltásokat, a szabadon választottakat is meg lehet találni a használatban lévő vakcinák neveivel, és azok tulajdonságaival együtt. Megtalálható: http://www.oek.hu/oek.web?to=838,3,16&nid=444&pid=1&lang=hun A dokumentumban megtalálhatók a védőoltási tanácsadók elérhetőségei is, ha valaki esetleg speciális helyzetben van, és ezért védőoltással kapcsolatos kérdése van.

Előzmény: Anyós (32527)