atomgond Creative Commons License 2008.04.11 0 1 3744

Egyetértek. A kutyát is illik bezárni annak, akinek van. Nekem is van kettő, de sosem zavarom kutyatartási mániámmal a szomszédokat, vagy a környék lakóit azáltal, hogy engedem kószálni az állataimat. Én úgy csináltam meg a kertet, hogy a kerítésen nem tudnak kimenni. Ha kiviszem őket sétálni akkor pórázon, és csak úgy engedem el őket, ha nincs idegen ember a közelben. Ez az intelligens megoldás és nem az, hogy vesz valaki 6macskát mert ő szereti, de arról már nem gondoskodik, hogy a saját kertjében maradjanak. Aztán ha a macskájuk összeszarja a szomszéd gyerek homokozóját, akkor még nekik ál feljebb, és még ők vannak felháborodva, hogy nem tűrjük ezt el. Számukra az intelligens állatartás azt jelenti, hogy mindenki álljon vigyázba ha a kis kedvencük betér hozzájuk, mindenki cirógassa birógassa és fogadja el a saját területén belül is, és vigyorogva vegye tudomásul, amikor a koszos macskájuk teleszarja mások kertjét. Nos, ez minden, csak nem intelligens dolog. Ma két adag macskaszart szedtem ki a fűből, az egyikbe a gyerek is belelépett. De ennek vége. Holnaptól komplex hadviselés veszi kezdetét, intelligens módon szigorúan az én területemen belül. Akinek a macskája azért téved be ide, mert a gazdája nem tartja a saját telkén, az innentől magára vessen. Ha én, és még sok más normális állattartó meg tudja csinálni, hogy a kutyáinkkal, egyéb állatainkkal nem zavarunk másokat, akkor ezt a macskásoktól is joggal elvárom/várjuk. 

Egyébként a macskások érvelése eleve értelmetlen. Ilyen alapon ha valaki madárpókot, tehenet, medvét, tigrist, farkast, kígyót vagy disznót tart, és áttéved hozzám veszélyeztetve vagy zavarva a gyerekeket és minket, akkor azt is vidáman el kellene tűrnöm, mert ha nem, akkor csúnya gonosz állatellenes vagyok? Természetesen nem! MINDEN ESETBEN az állat tulajdonosának kell megoldani, hogy másokat ne zavarjon az állatával!!! Macskánál IS!