donpedro28 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 402
Szerintem teljesen rossz irányba mentetek ezzel a doppingtémával. Az amerikai csapat vezetőedzője, Mark Schubert tegnap bejelentette, hogy felesleges a porhintés, az LZR Racer tényleg működik, a különbség kb. 2%, bár versenyzőnként változhat, de ez az átlag. Ő már csak tudja, ugyanis ő vezette azt a csapatot, amely a Speedo-val közreműködve segített fejleszteni a ruhát. Az első tesztjük Melbourne-ben a VB-n volt. A tesztelő versenyzők neve: Phelps, Lochte, Coughlin, Ziegler és Hoff...

Hogy azóta kik vettek részt a további fejlesztésben az kiderül a Speedo weboldalán, bár lassan az is elég lesz, ha a világcsúcslistát böngésszük.

A poén az, hogy én, akinek semmi köze az úszáshoz, lassan már 1 hónapja tudom mindezt, különböző neten keringő cikkekből, interjúkból. Hogy lehet az, hogy közben lement egy úszó EB, rengeteg országos válogató, és zajlik egy rövidpályás VB, de soha egyetlen magyar szakértő, edző, úszó, bárki, nem említette meg sem hivatalosan, sem magánemberként, hogy esetleg nekünk is lépni kéne Speedo-ügyben, mert így kiutazni is felesleges lesz Pekingbe? Mire jó a struccpolitika???

Itthon mindenki doppinggal vádaskodik, vagdalkózik, edzők, szakvezetők egyaránt, nem tudnak úgy megszólalni, hogy ne emlegessenek holmi "vitaminokat", miközben a lényeg elsiklik: a ruháról itthon nem beszél senki, csak én írom be ezeket szinte minden fórumba, ahol úszás a téma...

2% az pl 100 gyorson kerek 1 másodpercet jelent. Lehet számolgatni, hogy mennyit úsznának a magyarok ilyen szerelésben. Dopping nélkül.

Végül egy érdekesség:

"Thomas Rupprath a rövid pályás vb-n nem hajlandó annak a cégnek az úszódresszében úszni, amellyel a német szövetségnek szerződése van. A versenyző akkor is a saját úszó szerelésében akar vízbe ugrani, ha ezért 5000 eurós büntetést kap...

A 31 éves versenyző a speedo legújabb LZR Racer elnevezésű csodadresszében akar rajthoz állni, a német szövetség viszont ragaszkodik az Adidas termékeihez, mivel a céggel van szerződése.

"Az a ruha nem versenyképes. Ez az utolsó lehetőségem, hogy világbajnok legyek, nem tudom, hogy a szövetség miért akarja ezt megakadályozni"; nyilatkozta dühösen Rupprath.

"Ha bejutok a döntőbe, mindenképpen a saját ruhámban úszom majd. Abban lényegesen gyorsabb vagyok" - közölte elszántan a versenyző. Nem tudni mit hoz a vb, de ha Rupprath aranyérmet nyer Németországnak, nem valószínű, hogy lesz ember, aki képes lesz megbüntetni őt."

Itt a teljes hír:
Rupprath-botrány