Aranymosó Creative Commons License 2008.04.09 0 0 280
Régebben a bolt tulaja többet ígért mint a piaci aktuális aranyár,ha nem higannyal volt foncsorítva,hanem pl .vaslapon.Kis üvegcsékben árulta,mint mosott dunai arany.
Ha már eljutottál oda,hogy van eladó,ott érdeklődhetsz.

Ja a bolt: www.koorszag.hu/

Én annak idején megfogadtam,hogy addíg nem hagyom abba,míg az első grammot ki nem mosom a Dunából.Kurva nehezen jött ösze az első 100 000 szemcse.Pedig Kézdi Laci bácsi vette a fáradságot,szépen szájbarágósan elmagyarázta,megmutatta hová menjek mit keressek,milyen legyen a padom,mennyire lejtsen,mennyi vizet locsoljak,hová,milyen ritmusban,hogyan fogjam ösze a kissé eltelt posztót,mennyi anyag legyen a szitában,mennyire maradjon tiszta a pad.
Kezdetben nem is gondoltam volna mennyi apró részlet van amin múlik az eredményesség.Elolvastam N.László Endre könyvét,gondoltam mindent tudok.
Hát nem.
Boldog arccal gyüjtögettem a bolondok aranyát,találtam vörös homokot ,de nem azt kellett volna,mostam a padon és utána szérkével megnéztem a meddöt,hogy nincs véletlenül benne egy kis arany.Nem kicsi volt hanem sok.Ha valaki erre adja a fejét próbálja meg ellenörizni,hogy mit csinál.Vagy fogja meg valaki kezét ,akinek már van egy kis gyakorlata.
Nem könnyű egyedül kitalálni a mit és hogyant.
Mióta találkoztam igazi arannyal,azóta nem tudok téveszteni ha az aranymosótálamba kerül valami sárgán csillogó.Arany vagy nem arany?Másképpen viselkedik az arany.Mindíg lemarad a többi cucchoz képest.
Ennek ellenére,hogy ott csücsül a tál alján
a víz felületi feszültsége képes magával ragadni.
Kezdetben előfordul,hogy az ember egy viszonylag jó helyen csinálja a lapátpróbát, és úgy látja ,hogy itt aligha érdemes dolgozni.
Csak azért ,mert a lapátpróbát is meg kell tanulni,hogy a veszteség minimális legyen.