Ronde van Vlaanderen
1 Stijn Devolder (Bel) Quick Step 6.24.02 (41.246 km/h)
2 Nick Nuyens (Bel) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 0.15
3 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Rabobank
4 Alessandro Ballan (Ita) Lampre - Fondital 0.21
5 George Hincapie (USA) Team High Road
...
13 Grégory Rast (Swi) Astana
16 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana
36 Serguei Ivanov (Rus) Astana 3.18
77 René Haselbacher (Aut) Astana 17.35
de Kort, Vaitkus, Gusev és Kemps nem fejezték be.
Belgium nemhivatalos nemzeti ünnepén egy belga csapat belga versenyzője győzedelmeskedett –igazán jó nap volt a helyiek számára. :-)
(no és persze egy ex-Disco szurkoló sem lehet túl szomorú. :-) )
Az Astana versenye már nem nevezhető ilyen szerencsésnek, de sikertelennek sem.
A pokoli körülményekre tekintettel elégedett lehet Gallopin és Eki a csapattal. Rast teljesítménye igazán kitűnő, kár, hogy nem volt kicsit bátrabb.
Dmitriy nagyon aktív volt, többször is elöl lehetett látni, sajna az utolsó kísérletekor kis híján legázolta egy motoros.
Szergej a sorsdöntő Koppenbergi melkedőn maradt le az élbolytól és onnan már nagyon nehéz volt, de azért minden mindegy alapon végigment.
Rönét egyszer láttam elöl, azért célba ért a grupettóval, pedig neki se eshetett jól az ázás-fázás.
Koen a nap folyamán háromszor is kapcsolatba került az anyafölddel (az egyiket asszem mutatta is a TV) egyszer egy az út közepén ácsorgó fotós döntötte fel.
Az esetétől függetlenül is egyre több gond van a motorosokkal (túl sokan is vannak szerintem), túl közelről akarnak fotózni és már akadályozzák a versenyt.
Gusev bukás miatt adta fel, kórházba is kellett vinni, de a hirek szerint nincs komoly baja.
Vaitkus sokat volt elöl, volt egy szép, bár esélytelen egyéni akciója, hogy végül miért adta fel, azt nem tudom, de feltehetően bukás vagy defekt lehet az ok.
Végül az auszink, Kemps-t egyszerűen elnyelte a Flandriai köd, remélem azért nem ették meg a farkasok és előkerül vacsorára. :-)
Grégory a Muuron: