Én nem így értelmezem.
Lehet, hogy nem kellő figyelemmel olvastál, de az is lehet, - ez a valószínúbb - hogy én fogalmaztam pontatlanul.
A Magyar Köztársaság területén a magyar jogszabályok az irányadóak. Az Európai Unióban az uniós normákat kell alakalmazni, ezt minden állam vállalta amikor a csatlakozási szándékát bejelentette.
Tehát: Nem 2004. május 1-től kell(ene) a jogalkotóknak figyelemmel kísérniük az uniós jogszabályokat, hanem addígra kell(ettvolna) minden jogszabályt "összefésülni".
Erre akkoriban külön bizottságok, munkacsoportok, sőtt még minisztériumi főosztályok is jöttek létre.
Az óta valahogy "leült" ez az egész meló, mert a köztisztviselők akkor is megkapják a zsíros fizetésüket, ha nem csinálnak semmit.
(Itt kérek elnézést mindazon köztisztviselőtől - talán név szerint is fel lehetne sorolni őket - akik kivételként üdítő színfoltjai a hazai közigazgatásnak!)
Ne haragudj, de az általad említett határőrből lett rendőr százados jószándékához és szakértelméhez nem fér kétség, de egy vitás jogi helyzetben nem sokat segítene senkin, ha az általa tegnap elmondottakra hivatkoznánk.
Itt ezen a szakmai fórumon jól elbeszélgetünk mindannyian, akik a repülést szeretik, és alkalmangént valamelyik füves reptér kantinjában jó hangulatban megiszunk egy - két bambit, DE ...
Nem nekünk kell(ene) ezzel a kérdéssel foglalkozni, hanem azoknak az embereknek, akiknek a mi általunk befizetett adóforintjainkból nem is keveset átutal az államkincstár minden hónap elején ha dolgozik, ha nem.
Ha Te, vagy én valamit elcseszünk a munkánk során, esetleg ezzel a Schengeni repüléssel kapcsolatosan, rögtön elővesznek. Esetleg még a szakszónkra is ráesik a páncélszekrény egy ideig.
Kíváncsian várom azt a tudósítást, hogy X.Y.-t a GKM. köztisztviselőjét "hivatalvesztés" büntetéssel súlytotta a munkáltatói jogkört gyakorló vezető, mert X.Y. nem tett eleget munkaköri kötelezettségének.
Tibi!
Szerintem addíg egyikünk se álljon vívóállásba, mert igen csak begörcsölnének az izmaink! :-)
Ezért is címeztem az előbbi hozzászólásom Zsuzsinak, mert Ő, mint a HC jogásza szerintem egy szignalizációs levélen keresztül felhívhatná az illetékes minisztériumi vezetők figyelmét eme jogi anomáliára.
Nem hiszem, hogy jótt tenne az országimázsnak, ha egy a Lajtán túlról érkező pilótatársunk azzal szembesülne, hogy nem tud a normális módon hazarepülni és ezt a tapasztalatát egy EU konform hivatalnak jelezné. (Természetesen szintén a Lajta túlpartján. :-(