Mozo66 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 528
Hááát ... még nem hallottam , hogy myrabolanra őszit tettek volna , de ha hiszed ha nem , nekem is van egy ilyen abnormális Springcrestem . De tudni kell , hogy a keserűmandula alanynak is vannak ilyen dolgai . Az egyik fő jellemzője , az eltérő növekedési erély . Én ennek tudom be a nagyméretű fát . Nem igazán szeretem , mert átlóg a másik sorba , bár már úgy ahogy kialakítottam , de sokat szenvedtem vele , mert az istennek sem akart teremni , indig csak növekedett .

Szóval a magonc alanyoknak ez sajátosságuk , különösen a manduláé , hogy egy azon nemesről szemzett fák igen eltérő tulajdonságokat mutatnak és ez másra is igaz , pl: Egy ismerősöm barackosában kb 80 Redhaven van , és kb 1 hét eltérés van az érésükben tehát van ami 1 héttel később kezd érni . Azonkívül alakra is egész más a más alanyon levő . Ezt a szakemberek ... alanyhatásnak ... nevezik . Szerintem itt is ez lehet a dolog mögött , bár hogy mire lett szemezve .....

Szóval a szilva alany nem elképzelhetetlen , de ha annyira jó lenne akkor nem kínlódnának a mandulával .
Előzmény: Flanell (526)