szimizso1
2008.04.04
|
|
0 0
7005
|
Szerintem az akkori kor követelményeinek teljesen megfelelt ez a hangzás, és szerintem zseniális! Igaz dinamikátlan, mert csak a hangok lenyomását tudták reprodukálni akkor. Meg a zengető pedál lenyomását.
De azért rugaszkodjunk el a régi technikától egy kicsit, mert azért ettől már egy kicsit tovább jutottunk. Szerintem egy ügyes programozó, biztosan tudna olyan tanítható parancs adatfolyamot programozni, ami bármilyen mű megszólalását lehetővé tenné. Nagyon nem is kellene messzire mennünk, csak egy jóminőségű "kalapács mechanikás" digitális zongoráig! Annak csak a lejátszott hangjait, és a billentés érzéknységét kellene hozzárendelni a lenyomott hangokhoz. Ezt egy megfelelő programmal bedigitalizálni, és egy másik programmal végrehajtatni egy alkalmas robottal. A Hammondnál egyszerűbb a helyzet, mert ott csak a hangerőpdált kell mozgatni egy megfelelő szervó motorral, és máris kész a dinamika. Én így gondolom, hogy működhetne a dolog. Bár itt nagyon egyszeűnek tűnik leírva, de alapötletnek nem rossz:-) Kérdezzük meg Premecz Matyót, hogy Neki mi a meglátása ezügyben. Ő ezen a szakon is végzett iskolát. |
Előzmény: tehtube (7004)
|
|