szimizso1
2008.04.03
|
|
0 0
7003
|
Nem gondolom, hogy az élő emberi előadást lehet bármivel is pótolni!
Viszont akkor, és ott, nem lehet ott minden művész, amikor igény van rá. Ezért találták ki a gépzongorát, és a lyukkártyával működő orgonákat. Arról nem is beszélve, hogy sok híres zeneszerző saját előadásáról készült lyukkártya! Ezek pótolhatatlan előadások! Egy ilyen előadásnak egy szerkezettel való reprodukálása eredeti hangszeren, szerintem nem bűn, hanem egyenesen kívánatos! Sajnos senki sem halhatatlan. Én azt gondolom, hogy az ilyen programoknak, szerkezeteknek igenis van létjogosultsága. Szerintem az ilyen előadásoknak az ilyen módon való archiválása sokkal jobb lenne egy sima analóg, vagy digitális felvételnél. Nagyon valószínűnek tartom, hogy akadna jelentkező az ilyen felvételek készítésére és ilyen módon halhatatlanná tenni önmagát:-) Mert az az ő felfogása, és előadása, és az ő művészete! A többi előadó, hozzáteszi a saját érzéseit, felkészültségét, és pillanatnyi lelkiállapotát. Nem véletlen, hogy sokan ragaszkodnak bizonyos művek előadására bizonyos előadókhoz, mert az olyan, amilyennek hallani akarjuk.
Ezzel senkit sem szerettem volna minősíteni! Én így gondolom. |
Előzmény: tehtube (7002)
|
|