vlina80 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1304

Na de nem ötvenes évek és nem Németország. Hanem 2000-es és Magyaro. Ez pl egy alapvető különbség. De erről a témáról tényleg szeretek beszélgetni.

Szóval vannak, akik azt mondják (egyébként van benne igazság), hogy minimum 50 évnek kell elmúlnia egy adott időponttól, hogy azt tárgyilagosan meg tudjuk ítélni. Én ezzel részben egyetértek, de mégis azt hiszem, hogy a tudás egyre kevesebb , és a viták egyre csupaszabbak, és egyre szélsőségesebbek. Szerintem az idő nem árnyal, ellenben torzít. Így tehát úgy hiszem, hogy nekem nem feladatom belehelyezkedni az ál- igazságokba, de kötelességem sok véleményt megismerni, és aztán tovább lépni. Engem pl 56-nál jobban érdekel, hogy mi mostan a magyar? És, hogy egyáltalán szükség van-e ezen gondolkodni. (De persze érdekel 56 is, meg 48 meg 19 meg 20, meg minden...)

Ha valaha nyugi lesz ebben a pici országban. szerintem azért lesz, mert megtalálunk egy legkisebb közös többszöröst.... vagy egy feladatot, egy definíciót.

Tehát nem az a kérdés számomra, hogy mik nem vogymuk, hanem, hogy mik igen. Ez most igen igen érdekel.

Előzmény: Or Kán (1288)