Hát, a záróvizsga többet ér mint a szigorlat, ha zv-d lenne, az már egy fél I. kat :))) Szig. az bizti van, NV-Szolgálaték meg tudják mondani index alapján ha megvan :) (Én Nv. szigorlatra kaptam a II.-est még annak idején) De szerintem dipl. alapján is, meg kell kérdezni.
Egészen addig biozunk majd, amíg visszakapjuk az 1t/ha búza termésátlagot, aztán majd nézhetjük mennyi kenyér lesz abból :) De gyüminél is így van ez, jön a csökkenő termésátlag (meg a rosszabb minőség). Változik az éghajlat, jönnek az új kártevők (Eu-s dolgok miatt is - a határok nélküli Európa hátrányai is ugye), mi meg szépen visszatérünk a rézhez (amíg, -lévén általános sejtméreg- valamelyik EU-s bürokrata nem szúrja ki) meg a kénhez, meg van még a csalánlé meg a ráolvasásos varázsigék... Csúzlival fogunk nehézbombázóra lőni; a hatékonyságot mindenki ítélje meg maga.
Hogy érted ezt a feketézős dolgot? Az a baj, hogy az átsorolt szerek jó részénél maga az átsorolás is csak ideiglenes dolog, egy idő után véglegesen meg fognak szűnni, és akkor már I. kat.-ban se lesznek. Szerintem nem feketézők leszünk, hanem vagy varázslók (tudod mint a Terminátor - már se feje, se keze se lába, de még csakazértis kapaszkodik, és próbálkozik - nekünk meg nem lesznek eszközök a kezünkben, de azért még próbálkozunk :)) vagy munkanélküliek. Mert vagy egyszerűen nem lesz, aki igénybe vegye a hivatásos növényvédelem szolgáltatásait, vagy mert nem fogunk neki tudni mit mondani, legfeljebb azt, hogy "hmm, volt ez meg ez, csak az EU betiltotta"... Én speciel inkább most ezektől tartok.
Cromwell is megmondta, hogy "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport" S ha nem lesz puskapor?
Ja, és még egy. A folpetnél a szokásos nyalánkságok (emlős-madár veszély) mellett a vizsgálat fő oka a földigilisztákra gyakorolt lehetséges(!) hatás. Imádom az ilyet :)
Üdv