Lovászi Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1248
Ha mát tv-ellenes vagy, akkor semmit se nézzenek a gyerekeid, mert nem az a lényeg, hogy MIT néznek, hanem a nézés maga ;-)
A tv-nézés a hirtelen váltó képekkel, az egy helyben ülésre késztetéssel teszi agresszívvá a gyerekeket, nem kifejezetten az, amit látnak benne.
A TV tiltásáról a "kedvenc" történetem, amikor a nagylányom egyik barátnője jött hozzánk játszani, majd egész idő alatt megbűvölve a TV-t akarta nézni, mert neki az otthon tilos volt. Az én gyerekem meg inkább játszott volna vele, nem akart a TV előtt ülni...

A háttértv-zés meg egyáltalán nem jelenti azt, hogy "úgysefigyelráagyerek". Ez egy igen csúnya általánosítás volt a részedről. Én spec. olyasmit nem hagyok bekapcsolva, amiről tudván tudom, hogy a gyerekemnek biztosan nem kéne látnia. Ilyen pl. a híradó is. (Amit mondjuk esélye sem lenne nézni háttérként sem, mert olyankor kutyát sétáltatunk, de ez mellékszál.)

Azt meg soha nem tudtam megérteni, hogy lehet a kiközösítés oka az, hogy valaki valamit nem néz a TV-ben... ez mindig csak ürügy, soha nem a valódi ok...

(Ja, igen: Év elején volt valami okos ember a suliban beszélgetni a gyerekekkel. Megkérdezte ki látta már a Helyszínelőket. Az én kislányom jelentkezett. Gondolom nézett nagyot ki a fejéből az előadó, hogy miket nézhet a gyerekem... aki soha nem látott egyetlen részt sem, csak a dvd borítóját a polcon, meg a könyvet az ágyam mellett... de a kérdés nem úgy szól, hogy a TV-ben ki látta a Helyszínelőket ;-))
Előzmény: noaaa (1180)