Lassan szépülget a gépem:
a szerelőnél történő hosszas állás alatt (4 hónap motorjavítás...) megjelent pár rozsda az alján, ezek ledrótkefézve, rozsdaátalakítózva, alapozva, és alvázvédővel levédve.
A hiányzó díszlécek közül visszakerültek a sárvédő és a küszöbdíszlécek, a GTR-nél vett patentek jól funkcionálnak. Az egyik küszöbdíszlécet jó állapotban az ürömi bontóból sikerült levennem egy teljesen lefosztott 115-ről - nem tünt fel senkinek, hogy ez a kincs még rajta van, mert le volt mázolva a karosszéria színére :-) Kromofág sec perc alatt levitte róla a rákent festéket, kis szidolozás után szép lett. A szidollal az összes többi díszlécet is átpolíroztam; sokkal szebb lett mint krómtisztítóval.
Apróságok még: motortér tisztítás, akku tálca újrafestés, Hankook gumik lecserélése ballonos (175/80) Semperitre, benzinszintmérő gomba csere, a korabeli Becker Mexico berakása.
Hétvégén megsétáltattam a környéken a szép időben, forgott pár fej utána :-))... Pedig van még bőven rajta csinálni.
Pl:
-továbbra is meg vagyok akadva a hátsó ablak alatti "kifli" díszlécek felrakásával. Rakott már fel ilyet valaki házilag? Ahogy néztem, a szélén vannak a kasztnin nagyobb patenteknek való lyukak, középen meg kicsik. Ha az első ablak alatti díszlécek analógiájár megy, akkor valahogy be kellene rakni az ablakgumi alá?
-valamikor újra lett kárpítozva a teteje, de a napárnyékolók és a belső világítás nem kerültek vissza... Ha valaki dobna egy közeli képet ezekről, megköszönném.
Tervem az, hogy a vasúttörténeti parki oldtimer expóra már a géppel megyek.