Fiúk! Megint látom hogy sikerült félreérthetően írnom. Ezt pedig önmagamnak teszem szemrehányásként.
Nincs itt semmi bűvészkedés a leírt dolgok logikusan követhetők és az fix hogy szabvány írja le a billentyű szélességét. A hézagra is kell lenni egy tól-ig határnak mert fél méteres távolság már tényleg kéznyomorító lenne. Szerintem az a fél milliméter eltérés hézagonént tűréshatáron belüli. Más kérdés hogy kinek mi esik kézre! Tökéletesen elfogadom hogy nektek más érzetet nyújt a dolog. Valszeg ebben én vagyok a szerencsésebb hogy ezeddig fel se tűnt és nem is fog zavarni. Annyit tudok tapasztalatból hogy volt szinti amit én is köpködtem és pont gumiharangos volt, aztán ahogy fejlődött a kezem és az izomzat rájöttem hogy nem annyira rossz és meg lehet szokni. Egyedül az xboardnál érzem hogy tényleg kemény a billentyűje és nehéz megszokni. Lehet hogy egy kalapácsmechanika után ehhez is jól idomulnék. Most inkább a trini tűnik gyermetegnek az xboard után.
A DX7 billentyűzetek valóban nagyon jó szinti mechanikák ez tény. A profiságuk még abban is áll hogy öntisztító aranyozott és ezáltal meg hogy fém, elnyűhetetlen és atombiztos kontakt jellemzi! Nem véletlenül említettem Zawinulékat, de akár Emersont is mondhatom szintén trinity-triton user.
Sajnos az hogy elcsúszik a billentyűn a kéz, billentési hiányosságokról árulkodik, ami ha régi szinti játékos vki a berögződés miatt nagyon nehezen és fáradságosan hozható helyre, de aki zongorázott egész életében az is eltaknyol a szinti mechanikán meg utálja is, de neki megvan a billentése és csak kis gyakorlással hozzá kell idomulnia. Gondoljunk bele: egy Steinway és egy Bösendorfer között is ég és föld a különbség. A Bőzik híresek a vajpuha billentésről de senki se mondja le a koncertet mert neki az lágy. (mondjuk van egy két különc aki már csak presztízsből megköveteli kedvenc márkáját, ők ezt meg is engedhetik)
A mércsengélést azért hoztam elő, mert 1. ez bizonyíték nem ígéret :) 2. Zsoltról tudom hogy alapos merthogy mérnök.
A kínaiakkal viszont nem állok szerződésben. :)
Bocs ha szemtelennek tűnt az érvelésem, de szerencsére engem tényleg nem zavar a pár centi különbség, és ezért nem is értettem először hogy lehet ezt észrevenni. Egy biztos: a kezünk jó műszer! :)