Találtam egy érdekes oldalt, szerintem ezekből a klipekből még nem láttuk mindegyiket!
Solaris is, NBLD is; közéjük becsúszott a szép emlékű Lobogó együttes egy száma is; van Tarkovszkij Solaris-filmjéből is egy részlet! Tök jó!!!
Vicces, hogy ebbe az egészbe a SOLARIS FUSION névre keresgélve botlottam bele :o)
Ja, és a bolgár Solaris zenekar egyik száma is fent van ezen az oldalon...
Ez az az oldal: http://video.aol.com/video-detail/solaris-fusion-mystica/3512268851
Igazából a Vikingen akadt meg a szemem, jobb oldalon, az a kép nem tűnt ismerősnek (már mint videó szempontjából). A fölső 3 igen :o)
Alattuk a bolgár Solaris - hát nagyon felejtős! Tkp. a mi Solarisunk ki is kérhetné magának, hogy ehhez a névhez ilyen képi világot társítanak.. :o(
Aztán a Vikinget végignézve a videó alján egy 14 számot tartalmazó csík jelenik meg, 7 db-os bontásban (ebből az első a Viking):
1-7
Solaris: A Viking visszatér (stúdió)
E-moll Concerto (st)
Óz (st)
Apokalipszis ((Progfest '95)
Lobogó: Ébredés
Solaris: Óz ((Progfest '95)
NBLD: Bicikli ég és föld között
8-14
Tarkovszkij: Solaris - Last scene
NBLD: Júlia
NBLD: Emelj magadhoz
Lilla-Czigi: Jössz még te is az én utcámba
NBLD: Álmunkra vigyázz
NBLD: Játék - ebben a számban Vali énekel :o)
NBLD: Vagy az élet volt kegyetlen.........
Egyébként a SF Mystica videója után is megjelenik egy csík 13 számmal, másodikként ott van a Mahagma titka is!
A 12. számnál pedig nemes egyszerűséggel csak ennyi van, hogy Solaris.
Ez a klip tele van Nap-képekkel :o) mindenféle variációban + egy csomó csillagászati fotóval is.