Kedves Miklós!
Nem tudom, hogy az egyenáramú fűtést mivel egyenirányítottad...valószínűleg 4 valami Si-diódával, amit ha NEM kötsz át (mindegyiket!!!) 5-10 nanofarados stiroflex kondenzátorral, akkor a diódahíd bizony az összes útjába kerülő nagyfrekis (főleg hosszú, középhullám, sőt még az esetleg közelben működő, egyébként igen dícséretes "oldtimer" rádió(k)ban keletkező "KF"-jelet is képes venni, és attól kezdve ERŐSÍTENI is valamennyi cső, amelyiknek a katódja nincs közvetlen hidegponton (táp-"0", sasszi)!
Ha ezután is csak rádiózik, akkor még a trafó szekundertekercset (diódahíd"váltó" bemenete), és a +/- diódahídkimenetet is a diódákhoz mennél közelebb át kell blokkolni, ügyelve arra, hogy mind a diódák, mind a kondik lába a lehető legrövidebb legyen. Utolsó esetben kis ferritgyöngyön is át kell bujtatni a közös pontra menő lábaikat!
Nem árt a fütésközép előállítására a 3/- ágba betenni egy jobbminőségű huzaltrimmerpotit is (értéke kb. 50 Ohmtól 1 kOhmig nem kritikus). Annak a közepét pedig az alkalmazott előcsövek "Ufk" feszültséghatárát tiszteletben tartó +50...80 V feszültségre illik és kell kb. 1:5, 1:6 arányú, esetleg állítható ellenállásosztóval, szűrőkondikkal szűrt anódtápfeszültségre felkötni, hogy a fűtőszálak és a katód közötti szószerinti elektron-vezetéses áthallás és rácsegyenirányítás elkerülhető legyen. További makacskodás esetén még sokat használ a közvetlen csőfoglalatra menő vezérrácsvezeték(ek)be 5-20 kOhm-os előtétellenállás betétele (minél közelebb a bemeneti csőhöz, annál hatásosabb!) Ez, leírva talán kicsit hosszu, - a feleségem a vacsorám kidobásával fenyegetőzik - de ennél sokkal gyorsabban lehet megcsinálni, és az eredmény azonnal jelentkezik! Anyagigény "minyimum", 4+2+1 db indukciómentes stiroflexkondi, 2-3 (max.5 db) ellenállás, 1 huzaltrimmerpoti, 1 normál trimmerpoti, 4 ferritgyöngy, és ki lesz irtva a rádiózás - amely egyébként más körülmények és készülékek között igen kellemes dolog, főleg, ha nem 2-3 adó szól egyszerre a hangszer mellett - mint ahogy az ilyen esetben lenni szokott. Szokott, mert ezen én is átestem valamikor, hajdanában-danában többször is, a legkülönbözőbb körülmények között, tranyós cuccnál is, csak akkoriban senki sem tudott (vagy akart) épkézláb magyarázattal és használható segítséggel szolgálni. Mivel minden használható tapasztalatomat megosztottam Veled, remélem Nálad sem marad el a várt eredmény, mert hamarjában többet nem tudok "előkaparni" a humán EPROM-omból...Kiváncsian várom, hogy bírtál-e boldogulni? Üdv: Gábor (nem sör!)