ouzo Creative Commons License 2008.03.27 0 0 838
Hmm, biztos van aki ez a bibliai marketingszöveg is megeszi....

--------------------------
# Mert hogyan tudnám nézni azt a nyomorúságot, mely érné az én nemzetségemet, és hogyan tudnám nézni az én atyámfiainak veszedelmét?...
# Monda pedig Ahasvérus király Eszter királynénak és a zsidó Márdokeusnak: Ímé Hámán házát Eszternek adtam, és õt + felakasztották a fára azért, mert a zsidókra bocsátotta kezét...
És minden tartományban és minden városban, a hová a király szava és rendelete eljuta, öröme és vigalma lõn a zsidóknak, lakoma és ünnep, és sokan a föld népei közül zsidókká lettek; mert a zsidóktól való + félelem szállta meg õket.
Egybegyûlének a zsidók városaikban, Ahasvérus király minden tartományában, hogy rávessék kezöket azokra, a kik vesztöket keresték, és senki sem állhatott meg elõttük; mert miattok való félelem szállott minden népre. És a tartományok minden feje, fejedelmek, kormányzók és a király hivatalnokai magasztalták a zsidókat; mert a Márdokeustól való félelem szállott rájok.
És összegyûltek a zsidók, a kik Susánban valának, Adár havának tizennegyedik napján is, és megölének Susánban háromszáz férfiút...És a többi zsidók is, a kik a király tartományaiban voltak, összegyûlének és feltámadtak életökért, és békében maradtak ellenségeiktõl; megölének pedig gyûlölõikbõl hetvenötezeret.. (Pici figyelem, az eredeti 13. nap már elmúlt, csak nem akarták abbahagyni az öldöklést...)
--------------------------------
Tehát úgy gondolod, hogy a király utáni 2. ember népének annyira félniük kellett. Hiszen mindenki kusban volt és rettegett. Kard ki kard meg ilyenek persze, a perzsa király hadseregével a hátuk mögött lehettek ám jobbak meg bátrak....

Előzmény: Tafkó Birgut (835)