Mára már elmondhatom, hogy nem járok borversenyekre éppen azért mert elfogultságot látok benne.
Azért tettem fel a nagy kérdést mert mertem remélni, hogy nálatok is kiveri a biztosítékot a kiírás.
A hordós, palackos minőség között az a nagy különbség, hogy némi hibát megengednek. Na nem stikket vagy hasonlót hanem pl tükrösség a hordósnál nem legfőbb követelmény. Nincs egzaktúl leírva, hogy mit is kell rajta érteni ezért aztán gondoljon mindenki amit akar.
Nálam három dolog verte ki a biztosítékot.
1.) a palackoshoz miért is kell címke meg OBI, enélkül már nem lehet elbírálni? mellesleg forgalombahozatali címke kell, akkor meg hová lesz az anonimitás. ha meg a bírálók nem látják amúgysem a palackot akkor meg a töltögetőknek mi a bánatnak kell. vagy címke versenyt is rendeznek nem tudom.
2.)az árat én is húzósnak érzem
3.)az a 30 % díj a bánat tudja mi lehet. nincs leírva. nos ha beadnak 100 mintát akkor tegyük fel a bírálat szeint pl 20 arany 20 ezüst 20 bronz lenne, a többit zárjuk ki. akkor ezek közül kinek óhajtanak érmet adni. Hát ettől végképp elszált az agyam. Mára a nagyok egymásnak paroláznak vagy mi a francot képzelnek? A kicsikbe megint belerúgtak egyet.
Na ezért nem megyek borversenyre de azon gondolkodom, hogy nyáron egy napon a topictársakat szívesen látom egy szakmai tanácskozással egybekötött borkostolás-bírálatra.