BZoltan Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3906
Mondjuk én nagyon félek attól, hogy az emberek nagy része azért átlát a szitán és elutasítja az ilyen sarlatánokat, de ahhoz nem elég türelmes vagy széles látókörű, hogy ezektől a kóklerektől a valódi környezettudatos gazdálkodást megkülönböztesse. így ha meghallja a biobor és organikus szőlő kifejeléseket akkor az fog eszébe jutni, hogy jaaaa ez az a baromság amiről leszedték a szenteltvizet.

Ugyanilyen amortizálását megfigyelhettük a kézművesség és a terroir szemlélet kapcsán. Jópár véleményformáló már egy ideje amolyan gunyoros éllel használja ezeket a fogalmakat és én ennek nagyon nem örülök.

Az a sor meg jó hosszú lenne, hogy én mit tüntetnék el a polcokról... Kezdeném a sürítményezett borokkal ... beleértve a pancsolt édes vörösöket és társaikat. Folytatnám azokkal a borokkal amik olyan országból származnak ahol bornak lehet hívni a nem 100%-ban szőlőből készült erjesztett italokat és ahol az aromázás, színezés, cukrozás és avinálás engedélyezett :)
Előzmény: RAMBO (3905)