Konkrétan IT vonalon történtek ezek a fals dolgok, de mással kapcsolatban is olvastam már olyat, ami nem nagyon egyezett a tapasztalattal.
Persze, megértem, a tesztelő elsősorban egy pillanatnyi helyzetet rögzít, soxor szubjektív behatással. A szakterületen dolgozó viszont hosszabb távú, objektív tapasztalattal rendelkezik az adott készülékekről. Aztán a "független" vizsgálatban, tesztben sem vagyok mindig biztos (Csurrancseppenovits). Éppen ezért általában több, főleg külföldi tesztet olvasok el egy kiszemelttel kapcsolatban, így azért teljesebb a kép. Egyébként ott is nemegyszer előfordul, hogy míg az egyik teszt kiválóra értékeli ugyanazt a modellt, a másik csak mondjuk közepesre. Szóval, egyelőre engem nem hat meg a Sztereó magazin lesajnáló véleménye a Panákról. Úgysem most akarom megvenni, addigra pedig lesz már jópár egyéb teszt is az újakról.
Arról nem is beszélve, hogy miután jópár éve a szakmában vagyok, bízhatok a saját tapasztalatomban is, tehát jólcsengő marketingdumákkal nem tudnak megetetni. A gyártók módszereit pedig ismerem, ezekben nincs különbség. A Samsung egyébként minden területen bizonyítani akar, de néhol ez az erőlködés végül beszarást eredményez, oszt jöhet a módosítgatás. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy rossz márka lenne, csak a kiélezett versenyben néha nagyot akar markolni. S aki egy ilyen szériahibás készüléket vesz, nem lesz boldog.