BZoltan Creative Commons License 2008.03.26 0 0 3904
Az ócska tömegborokról tényleg több ízben le lett véve a szenteltvíz... annak ellenére, hogy a művalékeszen még így is néha körbe van tapsikolva pár borászati őskövület akiket inkább felejteni kellen és nem reklámozni :(

Ugyanakkor én hangsúlyosan különbséget tennék az amúgy jó minőségű de elsősorban technológiás soktízezer palack bort termelő és a tizerez palack alatti hozamú hagyományos technológiát alkalmazó a kézi munkára hagyatkozó gazdaságok között.

A vízválasztó szerintem a kóracél-fahordó, fajélesztő-vadélesztő, gépi szüret-kézi szüret, macerálós mikrooxidáció - fahordós érlelés jellegű különbségek között van.

Hangsúlyozom, hogy az égvilágon semmi bajom nincs a párosítások első tagjait alkalmazókkal...csak nagyon-nagyon keveslem azezen választási lehetőségekkel megmagyarázható stíluskülönbségekről szóló írást és beszélgetést. Természetesen az én létem meghatározza az én tdatomat :) jgy nem kérdés, hogy én melyik utat választom és mi mellett török lándzsát :)
Előzmény: RAMBO (3903)